Hobbyproject: 10" server rack in de kelderkast

In mijn vrije tijd mag ik graag hobbyen — vaak aan computergerelateerde zaken — en dit keer was mijn thuisnetwerk aan de beurt

Mijn DIY 10” server rack in volle glorie

Begin dit jaar ben ik verhuisd naar een woning waar alleen op de begane grond bekabeld internet beschikbaar was. Mijn kantoor zit echter op zolder en ik wil niet van storende wifi-signalen uit de buurt afhankelijk zijn als ik daar zit te werken, dus heb ik een klein bekabeld netwerk aangelegd.

Dit soort hobbyprojecten vind ik altijd een heerlijke gelegenheid om eens iets nieuws te proberen, dus heb ik een heel minimaal — en sommigen zouden zeggen behoorlijk onnodig — serverrack in de kelderkast gebouwd.

In mijn queeste ontdekte ik dat er weinig 10” racks beschikbaar zijn, dus heb ik een 19” rack met wat gepast geweld in het gewenste formaat geforceerd. En ik heb veel geleerd over subtiele, maar belangrijke verschillen in kabels.

Ook leren over homelab racks en kabels? Lees hier het volledige relaas!